20/03 Onsdag

De i schackteamet har jobbat hårt, men har inte kommit framåt. De trodde att de hade en kod, men insåg senare att koden inte fungerade. Detta jobbar de dock på och hoppas på att komma på en kod imorgon.

Vi i bloggteamet har varit uppmärksamma på deras arbetsprocess och antecknat framgångar och motgångar.

Det har varit lite svårt eftersom att vissa har jobbat med Sigma 8 vilket är en mattetävling. Detta har gjort att ganska många i vår klass måste gå mellan olika arbeten.

De har börjat jobba med 1 färg med udda tal på Y axeln och på X axeln. Men de har även börjat jobba med 2 färger som en ’’backup’’ plan.

Som sagt går det väldigt segt nu, de hade dålig planering och de skulle ha haft fler pauser, det har varit väldigt instängt.

En av skisserna.

Timergruppen började med att några personer ritade skisser till vår design till timern. De började med att rita eldslågor och sedan adderade de dem till skissen på timern. De andra i vår grupp gjorde inte så mycket, för vi hade inte tillräckligt med utrustning för att börja bygga timern.

När klockan var 10:00 började de bolla idéer om nya alternativ hur timern kunde se ut. Efter mycket tänkande och diskussioner hade de en ny skiss på en timer. Denna timer är bättre än den förra men fortfarande inte färdigtänkt exakt hur den ska fungera.

Precis innan lunch hade de skickat iväg 5 personer till Täby centrum för att köpa materiel till 3 stycken olika timers. När de kom tillbaka kunde vi börja bygga på våra timers. Vi har beslutat oss för en timer men tänker fortfarande bygga två stycken timers för att se vilken som är bäst.

Under deras process idag har de stött på olika problem gällande timern men också samarbetet i gruppen som senare löste sig. De insåg att de har olika åsikter, men försöker lösa det på bästa sättet vilket gick bra!. Det blir dock svårt för dem att samarbeta när alla håller på med samma sak, men det har blivit bättre nu när vi har delat upp vår grupp. Vissa jobbar med den ena timer och vissa med den andra timern. Förutom det har arbetet gått bra idag.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s