Sammanfattning Schack

Jag är väldigt stolt över att klassen har kommit fram till tre koder som alla fungerar utmärkt! De har försökt blanda alla koder för att se om det fungerar att mixa och få en ännu bättre kod.

Det svåra med att komma på en fungerande kod är att det måste fungera i alla lägen. Vi stötte på en formation där pjäserna stod i en “L” form. Då fungerade inte vissa koden, men vi fortsatte leta efter koder som fungerar i alla lägen. Vi kom sedan på en till kod som klarade ”L” formationen, men den fungerade inte när alla stod i en rektangel. Annars fungerade koden alltid. Det är ganska surt att en kod alltid fungerar, men sen kommer man till en formation som inte fungerar:/

När vi gjorde och prövade koderna såg vi till att alltid utgå ifrån det ”värst”. Att vår kod även ska fundera om alla var 6 pjäser är bönder och står på en rad, rektangel eller någon annan formation. Detta gör att det har tagit längre tid att göra koden, men vi kan vara helt säker på att koden fungerar.

Under vårt arbete har vi kommit på massa olika koder. Vissa koder har vi arbetet mer med och visa mindre. Det har varit frustrerande när vi lagt ner flera dagars arbete på en kod som sedan inte fungerar.

I vår kod som vi kommer tävla med, använder vi 2 färger. Vi insåg ganska snabbt i vårt arbete att en kod med en färg inte skulle hålla i alla lägen och bestämde oss då att satsa på en kod med 2 färger. Då vi tyckte att det är störst chans att få flest poäng.

Vi har även röstat fram vilka som ska tävla med schacket. Just nu i skrivande stund sitter de och övar som galningar för att få in koden i huvudet, så att det sitter som sten när vi väl tävlar. Det ska bli så roligt att se när de tävlar för att de är så duktiga och kommer sätta det helt fantastiskt!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s