Sammanfattning Timer

Film

Jag är så stolt över timergruppen, vad de har gjort och producerat på 4 dagar. De har tänkt, jobbat, argumenterat, blivit osams och kommit på nya idéer, vilket gör att de har blivit en jättebra timer.

Vi identifierade behovet i uppgiften ganska snabbt och vi insåg att tiden skulle bli väldigt svår att ha koll på. Vi kom på massa ideer med sand, vatten, kulor o.s.v. för att försöka lösa problemet. Men vi valde att använda vatten då vi har lätt tillgång till det och det har bra egenskaper.

Hela tiden under arbetets gång har nya idéer kommit fram och vi har hela tiden utvecklat vår timer. Med nya idéer kommer nya problem som vi har fått lösa. När vi väl hade valt en idé att gå efter var det mycket arbete. De som byggde timern insåg att mängden vatten var väldigt svår att få exakt. Hur stort ska hålet på flaskan vara, hur mycket vatten ska den innehålla och vart ska den sitta. Då prövade de en massa gånger och hittade det perfekta stället och mängden vatten.

Vi alla är jättenöjda med konstruktionen och designen. Konstruktionen består av 2 stativ, där muffar sitter på och håller upp vissa delar. Ena muffen håller upp en träplanka. På ena sidan av plankan sitter en petflaska fast och på andra sidan lutar hammarhuvudet mot. Hammarkroppen sitter fast i den andra muffen.

Vi valde att vår design skulle vara somrig, då vi alla ser fram emot sommaren, så vi gjorde våra stativ till palmer och hammaren blir en kokosnöt. Vi färgade vattnet lite extra blått för att verkligen framhäva det blåa vattnet på sommaren.

Hur fungerar maskinen? Steg 1, Man fyller petflaskan med vatten och låter vattnet droppa ut ur ett litet hål i korken. Steg 2, När vattnet har droppat ut tillräckligt mycket kommer hammaren väga mer och vågen kommer tippa. Steg 3, När vågen tippar för att hammaren väger mer kommer hammaren glida av. Steg 4, Hammaren kommer glida av och slungas ner och slå ner burken.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s