21/3 Torsdag

Förmiddag: Idag har några i klassen varit och handlat materiel till vår timer, vi behövde lite saker så att vi ska kunna slutföra vårt arbete. Nu försöker vi få fram hur mycket vatten vi ska ha i vår 2 liters PET- flaska. Vi måste få fram rätt mängd vatten eftersom flaskan måste bli tillräckligt lätt för att välta över i tid och samtidigt ha tillräckligt mycket kraft för att putta på en hammare som i sin tur slår ner 33cl aluminiumburken.

Vi jobbar även med att få en fin skiss, så att vi får med alla mått och förklaringar på vad det är vi använder oss av.

Eftermiddag: Nu har vi snart fått ihop vår maskin och har börjat testa den och bestämt hur mycket vatten vi ska ha i vår PET- flaska. Vi har kommit väldigt nära tiden, i början kom vi på 5,08 sekunder men nu har vi kommit till 4,59 sekunder vilket är jättebra!

SCHACK

Förmiddag: Schackgänget hade en kod igår, onsdag, men sen kom vi till ett ställe där den inte fungerade. Då var vi tillbaka på ruta ett igen, men eftersom alla var väldigt engagerade så gav vi oss inte! Nu är vi på jakt efter en ny kod som fungerar även för det stället!

Eftermiddag: Nu har vi hittat på två koder som fungerar, koderna använder två färger men vi kämpar vidare med att hitta en lösning med endast färg!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s